« Omatoimiset valmis- ja seikkailumatkat

Eksoottinen Etelä-Afrikan kiertomatka - 18 vrk

Lähtö Helsingistä

Päivä 1: Kapkaupunki

Saapuminen Kapkaupunkiin, vuokra-auton nouto lentokentän vuokrauspisteestä ja ajo hotellille. Vaihtoehtoisesti järjestämme hotellikuljetuksen, tällöin vuokra-auto toimitetaan hotellille sovitun aikataulun mukaisesti. Majoittuminen neljäksi yöksi hotelliin Inn on the Square.

Majoitus: Inn on the Square * * * * 

www.threecities.co.za/hotel/innonthesquare/

Inn on the Square on moderni hotelli, jossa on tyylikkäät ja siistit huoneet. Hotelli sijaitsee Greenmarket Squaren alueella Cape Town keskustassa. Hotelli on kävelymatkan päässä ostoksista, ravintoloista, V & A Waterfrontilta sekä värikkäästä Longstreetistä. Hotellissa on 165 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi, tallelokero, ilmainen internetyhteys, tv, teen ja kahvin valmistusvälineet sekä hiustenkuivaaja. Pysäköintitilat ovat aivan vieressä.

Päivät 2 - 4: Kapkaupunki

Kapkaupungissa on paljon tekemistä ja kokemista, tässä muutamia esimerkkejä:

 • Kaupungissa on useita Etelä-Afrikan parhaimpiin kuuluvia ravintoloita
 • Ostospaikoiksi suosittelemme modernia Victoria & Alfred Waterfrontia tai uutta Century City (Canal Walk) -ostoskeskusta. Voit tehdä löytöjä myös Loop- ja Long Streetin pikku putiikeissa sekä Beach Roadin kävelykadulla. 
 • Kapkaupunki on erinomainen paikka erilaisille päiväretkille. Pääset helposti vierailemaan Hyväntoivonniemessä sekä katsomaan Simons Townin afrikanpingviiniyhdyskuntaa ja kodikasta Saldanha Bayn kalastajakylää. Hyväntoivonniemen retki voi helposti kestää koko päivän, sillä matkalla on useita pieniä kaupunginosia, jotka suorastaan kutsuvat pysähtymään alueen nähtävyyksille ja ravintoloihin.
 • Kuuluisaa pöytävuorta ei tietekään tule unohtaa! Pöytävuori on MUST! Se laelta avautuu upea näköala Kapinniemimaan ympäristöön.
 • Kasvitieteellinen puutarha Kirstenbosch on myös vierailun arvoinen, samoin kuin Robben Islandin vankilasaari, jossa Nelson Mandela oli vangittuna 18 vuotta.

Päivä 5: Kapkaupunki – Stellenbosch, eteläafrikkalaisten viinien pääkaupunki (etäisyys 50 km)

Tänään on aamiaisen jälkeen kuljetus Stellenboschiin. Stellenbosch on eteläafrikkalaisten viinien pääkaupunki. Nyt suosittelemme tekemään viinihankintoja, nauttimaan lounaan jossakin alueen monista viinitiloista ja vain rauhoittumaan kuvankauniin maiseman keskellä. Majoittuminen kahdeksi yöksi Bonne Esperancessa.

Majoitus: Bonne Esperance * * * + 

www.bonneesperance.com/

Päivä 6: Stellenbosch

Stellenbosch on myös yliopistokaupunki, jossa on paljon tekemistä ja katsomista viinitilojen ohella. Siellä on useita mukavia ravintoloita, kahviloita ja pieniä kauppoja

Päivä 7: Stellenbosch – Hermanus (etäisyys 95 km)

Seuraava yöpyminen on Hermanuksessa. Kaupungissa voi päästä seuraamaan valaita syksyisin jopa rantakallioita käsin. Hermanus on suosittu turistikohde, joka on tunnettu gallerioistaan, ravintoloistaan ja markkinoistaan. Tai mikset vain istuisi ja rentoutuisi katsellen merta ja sen kauneutta. Lähellä on myös monia muita mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon: voit harrastaa mm. sukellusta, vaellusta tai kiipeilyä. Majoittuminen yhdeksi yöksi Beluga Houseen.

Majoitus: Beluga House * * * * 

www.belugahouse.com

Päivä 8: Hermanus – Kapkaupunki – Durban

Matka jatkuu, ja vuorossa on lentomatka Kapkaupungista Durbaniin. Durbanissa vuokra-auton nouto lentokentän noutopisteestä ja sieltä ajaen kohti Ballitoa, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä lentokentältä. Majoitus seuraaviksi viideksi yöksi Canelands Beach Clubissa.

Majoitus: Canelands Beach Club & Spa 

www.canelandssaltrock.co.za

Päivät 9 - 12: Ballito

On aika rentouta rannalla aurinkoa ottaen ja lämpimässä vedessä uiden. Lähellä sijaitsee Umhlangan pieni kylä, jossa on ravintoloita ja kauppoja. Jos kaipaatte enemmän kauppoja, niitä löytyy Gateway-ostoskeskuksesta.

Päivä 13: Ballito – Thanda (etäisyys 235km)

Tänään jatkatte matkaa kohti pohjoista ja Thanda Game Reserven puistoa. Koska puistossa ei ole ollenkaan aitaa, kaikki eläimet ovat vapaita liikkumaan myös leirin majoitusalueella! Heti tuloiltana on ensimmäinen iltasafari, joka tehdään perinteiseen tapaan avojeepillä. Taitavan safarioppaan avulla näet hämärtyvässä illassa sekä pieniä että isoja eläimiä, viidakon filharmonian soidessa taustalla. 

Majoitus: Thanda Tented Lodge***** 

Majoitus on viiden tähden Thanda Tented Lodgessa, joka kuuluu arvostettuun Leading Hotels of the Worlds -luksushotelliketjuun. Kalustetuissa safariteltoissa on omat kylpyhuoneet sisä- ja ulkosuihkuineen, upeaa puistonäköalaa unohtamatta. Kaikissa huoneissa on myös oma terassi. Teltat on “ripoteltu” kukkulan rinteeseen. Paikassa voi todella aistia aidon “Hemingway-tunnelman”! Aitoon afrikkalaiseen tapaan leiri on suurimmilta osin ilman sähköä: generaattori on käynnissä vain pari tuntia päivässä, jotta kameran akut ja vastaavat saadaan ladattua.

Majoitus: Thanda Tented Camp * * * * * 

www.thanda.com/accommodations/tented-camp/thanda-tented-camp.htm

Päivät 14 - 15: Safari

Nämä päivät on täysin pyhitetty safareille. Heräät varhain aamulla ja ehdit nauttia kupin kuumaa, ennen kuin on aika hypätä safarijeeppiin ja suunnata päivän seikkailuihin. Koet päivän ensimmäiset, maagiset tunnit, jolloin puisto herää henkiin. Tällöin yöeläimet ovat matkalla lepäämään ja päiväeläimet heräävät, on kohtaamisten aika. Safarin jälkeen lodgella tarjoillaan erinomaisen maistuva aamiainen, jolloin on mukava vertailla yhdessä aamun jännittäviä kokemuksia. Tämän jälkeen on hetki aikaa rentoutua ennen lounasta. Voit pulahtaa altaaseen, rentoutua hyvän kirjan parissa tai käydä spa-hoidoissa, ennen kuin on vuorossa iltasafari. Iltasafarin jälkeen sinua odottaa maukas illallinen majoitusalueella. Sitten oletkin jo valmis levolle.

Päivä 16: Thanda – St. Lucia (etäisyys 95 km)

Aamu alkaa aikaisella safarilla. Kolmen tunnin jälkeen palataan takaisin logdelle, jossa nautitaan runsas aamiainen. Sitten on aika pakata matkatavarat autoon ja jatkaa matkaa eteenpäin St. Lucian kaupunkiin. St. Lucia sijaitsee keskellä Simangalison kansallispuistoa, joka tunnetaan myös nimellä St Lucia Wetland Park. Majoitus kahdeksi yöksi Amazulu Lodgessa.

AmaZulu Lodge * * * * 

www.amazululodge.com

Päivä 17: St. Lucia

Halutessasi voit mennä jokiristeilylle katsomaan virtahepoja, krokotiilejä ja alueen runsasta linnustoa. Vuodenajasta riippuen rannikolla voi nähdä myös ryhävalaita, delfiinejä ja merikilpikonnia. Upeat rannat kutsuvat sinua auringonottoon. Lähellä sijaitsee myös Hluhluwe-Umfolozin eläinpuisto. Puistossa asuvat kaikki ”Big Five” -eläimet, ja se on erikoistunut sarvikuonojen suojeluun. Tästä syystä puistossa on erittäin hyvät mahdollisuudet nähdä sekä pensasarvikuono (suippohuulisarvikuono) että isosarvikuono (leveähuulisarvikuono).

Päivä 18: Kotimatka

On aika palata takaisin kotiin mieli täynnä upeita kokemuksia ja laukussa eksoottisia tuliaisia!

 

Peruspaketti alkaen 3400,00 €

Hinta sisältää:

 • Lennot ja lentojen verot

 • 4 yötä aamiaisineen Inn on the Square, Cape Town

 • 2 yötä aamiaisineen Bonne Esperance, Stellenbosch

 • 1 yö aamiaisella Beluga House, Hermanus

 • 5 yötä aamiaisineen Canelands Beach, Ballito

 • 3 yötä täysihoidolla ja päivittäin kaksi safari ajoa Thanda Tented Camp

 • 2 yötä aamiaisineen AmaZulu Lodge, St Lucia

Lisähintaan vuokra-auto

 • Esimerkiksi Grupp B: Hyundai i20 Hatch, vuokrahinta 45,00€ per vuorokausi