Etelä-Afrikan viini- ja safarimatka

Stellenbosch, Kapkaupunki ja Krugerin kansallispuiston alue - 13 vrk

Päivä 1: 

Lähtö Helsingistä. Huikea viinimatkamme Etelä-Afrikan lumoihin alkaa. 

Päivä 2: saapuminen Kapkaupunkiin

Saavumme Kapkaupunkiin ja tapaamme yhteistyökumppanimme lentokentällä. Hän ohjaa meidät bussiimme. Seikkailu alkakoon! 

Siirrymme suoraan ensimmäiseen kohteeseemme Pöytävuorelle, joka on yksi maailman häkellyttävimpiä luontokohteita (säävaraus). Pöytävuorelta matkamme jatkuu tutustumiskierrokselle Kapkaupunkiin, jonka jälkeen siirrymme viihtyisään hotelliimme. Yhteinen tervetuliaisillallinen. Yöpyminen Kapkaupungissa.

The Ritz Hotel***, Main Road, Sea Point

 • Sisältää päivällisen

Päivä 3: 

Nautittuamme paikallisen aamiaisen lähdemme Kapkaupungin pohjoispuolella sijaitsevalle Durbanville Wine Routelle. Vierailemme kahdessa tai kolmessa viinitalossa aikatauluista riippuen. Lounasaikaan palaamme takaisin Kapkaupunkiin nauttimaan paikallista sormiruokaa eli fingerfoodia Bo-Kaapiin. Se on malesialaisten siirtolaisten värikkään tyylikäs asuinalue (Malay Quarter). Lounaan jälkeen tutustumme tarkemmin Kapkaupungin salaisuuksiin. Paluu hotelliin alkuillasta, jonka jälkeen ilta on omaa aikaa. Oppaamme antaa hyviä illallis- ja menovinkkejä. Yöpyminen Kapkaupungissa.

The Ritz Hotel***, Main Road, Sea Point

 • Sisältää aamiaisen ja lounaan

Päivä 4: Hyväntoivonniemi

Etelä-Afrikan matkaan kuuluu ehdottomasti tutustuminen Hyväntoivonniemeen. Päivä alkaa lyhyellä meriristeilyllä Hout Bayn kalasatamasta Duikerin saarelle, jossa voit tutustua Capen turkishylkeiden yhdyskuntaan ja eri merilintuihin. Tämän jälkeen matka etenee pitkin Chapman´s Peak Driveä Hyväntoivonniemelle. 

Maukas seafood-lounas nautitaan ravintola Seaforthissa. 

Palaamme Hyväntoivonniemeltä Constantia Wine Routea pitkin ja vierailemme kahdessa viinitalossa. Toinen viinitaloista, Groot Constantia Wine Estate, tunnetaan Etelä-Afrikan viinien alkumetrien arkkitehtina jo vuodesta 1685. Paluu illaksi hotelliin Kapkaupunkiin. Iltapala on omakustanteinen, alueen tarjonta on erinomaista. Yöpyminen Kapkaupungissa.

The Ritz Hotel***, Main Road, Sea Point

 • Sisältää aamiaisen ja lounaan

Päivä 5: Stellenboschin viinit, ruoka ja historia 

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Stellenboschin kaupunkia, jonka ympäristö on Capen tunnetuinta viinialuetta. Matkalla vierailemme vähintään kolmella tilalla ja tutustumme niiden toimintaan. Lounas nautitaan yhdellä matkan varrella olevista viinitiloista. 

Tutustumme Stellenboschin historialliseen kaupunkiin ja saavumme hotelliin myöhään iltapäivällä. 

Ilta on omaa aikaa. 

Stellenboschin ravintolatarjonta on maailmankuulua, annamme mielellämme vinkkejä. 

Yöpyminen Stellenboschin keskustassa.

Stellenbosch Hotel***

 • Sisältää aamiaisen ja lounaan

Päivä 6: Hugenottien Franschoek 

Tänään käymme Franschoekissa, jonne Hugenotit asettuivat jo vuonna 1688. Tutustumme alueen historiaan. Lisäksi vierailemme kolmella viinitilalla ja tutustumme niiden toimintaan. Alueen viinit ovat erilaisia kuin Stellenboschin alueella. Lounas nautitaan Franschoekin alueella niin sanottuun Capen tyyliin. 

Paluu Stellenboschiin myöhään iltapäivällä. 

Ilta on omaa vapaata aikaa. Miellyttävien haasteiden löytäminen on sangen helppoa. 

Yöpyminen Stellenboschin keskustassa.

Stellenbosch Hotel***

 • Sisältää aamiaisen, lounaan ja päivällisen

Päivä 7: Pingviinejä, valaita ja viinejä

Aamiaisen nautittuamme lähdemme Stellenboschista kohti Hermanusta. Ajamme ensin läpi Somerset Westin ja Gordons Bayn. Matkalla pysähdymme Betty´s Bayssa ja kohtaamme suurimman mantereella sijaitsevan afrikanpingviinien yhdyskunnan. Hermanukseen saavuttuamme vierailemme yhdessä paikallisessa viinitalossa. 

Merellisen lounaan jälkeen matkaamme hotelliimme. Iltapäivän voit viettää esimerkiksi valaiden leikkiä rantakallioilta katsellen ja viiniä siemaillen. Syyskuu on valaiden katselulle mitä otollisinta aikaa. 

Illallinen nautitaan jossakin uuden sataman New Harbourin ravintoloista. 

Yöpyminen Hermanuksessa.

The Windsor Hotel***

 • Sisältää aamiaisen, lounaan ja päivällisen

Päivä 8: valassafari, lisää viiniä ja Kapkaupungin kautta Johannesburgiin

Tänään heräämme todella aikaisin ja lähdemme heti veneellä valassafarille Walker Baystä ( klo 07.00-09.00). Aamiainen nautitaan heti valassafarin jälkeen hotellilla. Aamupäivä vietetään kahdessa wine tastingissa sisämaassa, ensin Bot Riverissä ja sen jälkeen Grabouwissa. 

Ennen kuin siirrymme Kapkaupungin lentokentälle, otamme kuvia vuorensolien välissä muun muassa Sir Lowry Passin (450 m) kohdalla. 

Iltapäivällä saavumme Kapkaupungin lentokentälle, josta koneemme lähtee Johannesburgiin alkuillasta. 

Ilta vietetään omissa oloissa tai yhdessä. Kysy meiltä lisää monista illanviettomahdollisuuksista. 

Yöpyminen Johannesburgissa.

Metcourt Suites at Emperors Palace***

 • Sisältää aamiaisen

Päivä 9: Kohti Krugerin kansallispuistoa

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu linja-autolla kohti itää ja Krugerin kansallispuistoa. Belfastin kohdalla käännymme pohjoiseen ja ajamme huikeata panoraamareittiä (Panorama route). Matkalla pysähdymme Dullstroomin Pilgrims Restissä (jossa on mahdollisuus lounaaseen) sekä Graskopissa. Sen jälkeen nautimme Gods Windowsin näkymistä. Matkan varrella näemme useita vesiputouksia, kuten MacMac Fallsin ja Lisbon Fallsin. Saavumme myöhemmin iltapäivällä hotelliimme, joka sijaitsee Krugerin kansallispuiston reunalla. Nautimme maankuulusta Sundowner drinkistä, ihmettelemme Sabie Riverin eläimistöä ja ihastelemme auringonlaskua (säävaraus). 

Yhteinen BOMA-illallinen nautitaan paikalliseen tyyliin avoimen taivaan alla avotulen ääressä. 

Yöpyminen Kruger Parkin laidalla.

Protea Hotel Kruger Gate****, Kruger Border, Mpumalanga

 • Sisältää aamiaisen ja päivällisen

Päivä 10: safari kutsuu

Heräämme ennen aamun sarastusta ja valmistaudumme avomaastojeeppisafariin Krugerin kansallispuistossa. Bussi vie matkatavaramme majoituspaikkaan erikseen. Aamiainen nautitaan luonnon keskellä. Lounastaa voi halutessaan jollakin taukopaikoistamme (omakustanne). Safarin jälkeen iltapäivällä on vapaa-aikaa, jonka voit viettää joko uima-altaalla rentoutuen tai leiriin tutustuen. 

BOMA-päivällinen nautitaan yhdessä. 

Yöpyminen Krugerin kansallispuistossa.

Kruger National Park Rest Camp

 • Sisältää aamiaisen ja päivällisen

Päivä 11: lisää safaria

Heräämme jälleen ennen kukonlaulua ja valmistaudumme toiseen safaripäivään. Ohjelmamme sisältää jälleen aamiaisen luonnon äärellä ja lounaan oman mielen mukaan jollain taukopaikoistamme. Palaamme leirialueelle mielenkiintoisen päivän jälkeen myöhään iltapäivällä. Yhteinen illallinen on leirimme ravintolassa. 

Yöpyminen Krugerin kansallispuistossa.

Kruger National Park Rest Camp

 • Sisältää aamiaisen ja päivällisen

Päivä 12: kotimatkalle

Kotimatka alkaa ja poistumme majoituksestamme kohti Nelspruitin kaupunkia, jossa nautimme aamiaisen. Matkaamme suoraan O.R Tambon lentokentälle Johannesburgiin, josta paluulento kotiin alkaa. 

 • Aamiainen

Päivä 13: saapuminen Helsinkiin 

 

Peruspaketti alkaen 3750,00 €

Hinta sisältää:

 • Suomalaisen matkanjohtajan

 • Majoitukset

 • Sisäänpääsymaksut

 • Mainitut aktiviteetit

 • Kokopäiväsafarit

 • Paikallisoppaat

 • Kiertoajelut

 • Ohjelmassa mainitut ruokailut

 • Sisäisen lentolipun, bussin kuljettajineen ja verot. 

Hintaan ei sisälly:

 • Juomia, henkilökohtaisia matkavakuutuksia, paikallisoppaan/kuljettajan tippejä. 

 • Lisähinta yhden hengen huoneesta on 340€.

 • Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 15.1.2014 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Lopulliseen hintaan voivat vaikuttaa tariffien ja valuuttakurssien muutokset. 


Tepa Rocklin, Matkanjohtaja

Etelä-Afrikan spesialisti

Tepa on työskennellyt 10 vuotta ammatillisesti Etelä-Afrikan parissa pääasiallisesti matkailuun ja kaupallisiin asioihin liittyvissä tehtävissä. Vuonna 2014 South African Tourism myönsi Tepalle Certified South African Specialist -tutkinnon. Hän on kiertänyt ympäri eteläistä Afrikkaa etsien uusia kiinnostavia kohteita ja mahdollisuuksia kokea jotain ainutlaatuista. Eniten sydäntä lähellä on luonto ja eläimet, joten Tepan saattaa bongata Krugerista kameran kanssa.

tepa.rocklin(at)lime.fi