« Omatoimiset valmis- ja seikkailumatkat

Namaqualand ja Kalahari: kaksi erilaista Etelä-Afrikkaa - 19 päivää

Tämä matka vie sinut Etelä-Afrikan läntisten osien kautta ylös Namibiaan saakka. Matkan alussa vietät muutamia päiviä Kapkaupungissa, jolla on mielenkiintoinen historia, uskomattoman kauniit näköalat ja valtava valikoima kauppoja, ravintoloita sekä nähtävyyksiä. Kapkaupungin jälkeen lähdet etenemään länsirannikkoa ylöspäin kohti idyllistä Langebaanin merenrantakaupunkia. Täällä voit rentoutua, tutustua luontoon tai heittäytyä vesiurheilemaan. Virkistyneenä jatkat seuraavaan kohteeseesi, Springbokin kaupunkiin. Täälläkin ilmapiiri on seesteisen rauhallinen, mutta halutessasi voit kokeilla vaikka hevosratsastusta dyyneillä vallitsevassa rauhassa.

Matka jatkuu seuraavaksi Namibiaan, jossa ensimmäinen etappisi on Fish River Canyon, maailman toiseksi suurin kanjoni. Löydät useita paikkoja, joista on upeat näkymät kanjoniin. Transfontier Kgalagadi National Park on suuri, kuiva ja karu alue, maastoltaan aivan aavikon kaltainen. Alueen kuivuudesta huolimatta eläimistö on runsasta. Voit joko varata safarin tai ajaa omatoimisesti puiston merkityillä teillä eläimiä bongaten. Tämän jälkeen ajat kohti Upingtonin kaupunkia, jossa voit tehdä jokiristeilyn kauniilla Orange Riverillä.

Seuraava pysähtymispaikkasi on viehättävä Citrusdal, joka sijaitsee kauniissa Cederbergin laaksossa. Kokemustentäyteinen ajomatkasi päättyy Etelä-Afrikan pohjoisosien tunnetulle viininviljelyalueelle. Täällä voit tutustua viinitarhoihin tai vaeltaa omatoimisesti. Alueella on myös erinomaiset mahdollisuudet harrastaa kalastusta, ratsastusta tai kanoottimelontaa. 

Päivä 1: Lähtö Suomesta

Päivä 2: Kapkaupunki

Saapuminen Kapkaupunkiin, päivä omaa ohjelmaa. Tekemistä löytyy todella paljon, voit esimerkiksi käydä Robben Islandilla, pistäytyä Clifton Beachilla tai piipahtaa kauniilla Waterfrontilla. 

Majoitus: Point B Guesthouse

Päivät 3-4: Kapkaupunki

Näiden päivien kuluessa sinulla on aikaa tutustua tarkemmin Kapkaupunkiin ja sen lähialueisiin. Haluaisitko viettää päivän vain rentoutuen ja nauttia monista kaupungin keskustan kauniista paikoista? Toinen hyvä vaihtoehto on tehdä matka alas Hyväntoivonniemeen. Täydellinen päiväretki, jossa näet Kapkaupungin kauniin rannikon matkallasi etelään Hyväntoivonniemelle. Vai oletko kiinnostunut viinistä? Suosittu Constantia Valley on vain lyhyen ajomatkan päässä.

Majoitus: Point B Guesthouse

Päivä 5: Kapkaupunki - Langebaan

Muutaman tapahtumarikkaan ja mielenkiintoisen Kapkaupunki-päivän jälkeen ajat tänään länsirannikkoa pitkin kohti pohjoista. Ohitat muun muassa Milnertonin, joka on yksi Kapkaupungin suosituimmista kaupunginosista, ja näet hienoja rantoja. Taustalla on upeat näkymät Pöytävuorelle. Matka jatkuu edelleen pohjoiseen, rannikon pysyessä koko ajan vasemmalla puolellasi, kunnes olet saavuttanut määränpään, pienen idyllisen merenrantakaupungin nimeltään Langebaan. Kaupunki ympäröi Langebaanin laguunia, joka suorastaan kutsuu kaikenlaiseen vesiurheiluun. Majoituksesta on kaunis näkymä laguunille.

Majoitus: The Farmhouse Hotel

Päivä 6: Langebaan ja sen lähialueet

Tänään sinulla on runsaasti aikaa tutustua Langebaanin kaupunkiin ja sen ympäristöön. Pyydä hotellilta eväskori mukaan matkaan, ja vieraile Kraalbaissa sekä Churchhavenissä. Nämä molemmat paikat sijaitsevat West Coast National Parkin puistossa. Tämä puisto on maailmankuulu, kiitos muuttolintujen, jotka pysähtyvät puistossa vuotuisillaan muuttomatkoillaan. Puisto on oikea lintubongarin paratiisi. Jos haluat olla aktiivinen, puistossa on useita pyöräilypolkuja, joilla on mukava ajella ja katsella luontoa. Kevättalvella ja keväällä, erityisesti heinä-syyskuussa, kun monet puiston kasvit ovat kukassa, koko alue on kuin valtava värikäs puutarha. Tähän aikaan voit myös nähdä vilaukselta valaita, kun ne tulevat alueelle vuoden välein.

Toinen erinomainen vaihtoehto päiväretkeksi on ajaa pitkin rannikkoa viehättävään Paternoster-nimiseen kalastajakylään. Kylä tunnetaan ravuista sekä viehättävistä puisista kalastusaluksista. Voit myös vierailla Stompneus- ja St. Helena Bay -kylissä.

Majoitus: The Farmhouse Hotel

Päivä 7: Langebaan - Springbok

Nyt kun olet ladannut akkuja muutaman päivän, on aika aloittaa matka kohti Namibiaa. Tämän päivän kohteena on Springbokin pikkukaupunki, joka sijaitsee Etelä-Afrikan luoteisosassa. Ajat miellyttävien pikku taajamien ohitse, joissa voit halutessasi pysähtyä. Tulet karulle puoliaavikolle, mutta sielläkin kukat kukkivat keväällä. Saavut Springbokin pikkukaupunkiin iltapäivällä. Lodge, jossa yövyt, sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella. Alue on erittäin hiljainen, ja illalla näet tähdet, jotka täyttävät yötaivaan kokonaan. Voit halutessasi joko rentoutua ja nauttia rauhasta pitkän ajopäivän jälkeen, tai tutustua kaupunkiin. Kannattaa hyödyntää Namaqualandin vieraanvaraisuutta!

Majoitus: Daisy Country Lodge           

Päivä 8: Springbok - Fish River Canyon

Aamiaisen jälkeen jatkat matkaa kohti Namibiaa, joka sijaitsee pohjoisessa noin 120 km päässä. Ylität Orange Riverin, joka on rajajoki Etelä-Afrikan ja Namibian välillä. Halutessasi voit vuokrata joelta kanootin.  Hieman pohjoisempana saavut Gondwana National Park puistoon, joka sijaitsee Fish River Canyonin alueella. Majoituksenne on täällä, ja se on hyvä tukikohta alueeseen tutustumisen kannalta. 

Majoitus: Cannon Roadhouse

Päivä 9: Fish River Canyon

Tänään sinulla on mahdollisuus vierailla Fish River Canyonissa, joka on maailman toiseksi suurin kanjoni Yhdysvaltojen Grand Canyonin jälkeen. Kanjoni on 160 km pitkä, jopa 27 km leveä ja 500 m syvä. Fish River Canyon on kauneimmillaan silloin, kun aurinko nousee kallion reunan yli ja päivän ensimmäiset säteet herättävät linnut laulamaan sulosointujaan.

Majoitus: Cannon Roadhouse 

Päivä 10: Fish River Canyon - Kgalagadi Transfrontier National Park

Koska tänään edessäsi on pitkä ajomatka, nouset varhain aamiaiselle ja lähdet tien päälle heti sen jälkeen. Ajat eteenpäin kohti Etelä-Afrikan rajaa ja Kgalagadi Transfrontier Parkin puistoa. Rajanylityksen jälkeen ajat lyhyen matkan puistossa, kunnes saavut puiston leiriin. Leiri sijaitsee Aoub-joen länsiosassa, ja luonto on tyypillistä Kalaharin alueella kasvavaa matalaa pensasta ja puuta. 

Majoitus: Mata Mata Restcamp

Päivä 11: Mata Mata

Eilisen pitkän ajomatkan jälkeen on mukava rentoutua hetki uima-altaalla ja nauttia Mata Mata Rest Campin majesteettisesta ympäristöstä. Voit myös käydä katselemassa eläimiä, jotka hakeutuvat juomaan puiston eri vesilammikoille. 

Majoitus:  Mata Mata Restcamp

Päivä 12: Mata Mata - Nossob

Jotta kokisit ja näkisit enemmän puiston luonnosta ja eläimistöstä, ajat tänään syvemmälle itään puiston sisällä. Koska puiston maasto koostuu pääosin punaisista hiekkadyyneistä ja niukasta kasvillisuudesta, sinulla on eritäin hyvät mahdollisuudet nähdä puiston harvinaisia eläimiä ja ottaa niistä paljon valokuvia. Puistossa on suuri populaatio erikokoisia antilooppeja, mutta myös suuria petoja, kuten leijonia, leopardeja, gepardeja ja hyeenoita.  Seuraavat yöt majoitut Nossob Rest Campissa, joka sijaitsee Nossob-joen kauan sitten kuivuneessa joenuomassa.

Majoitus:  Nossob Rest Camp

Päivä 13: Nossob

Nossob on tunnettu alueena, jossa voi hyvin todennäköisesti nähdä erilaisia saalistajia, ainakin isoja kissapetoja. Alueelle tyypillinen kalaharinleijona on helppo tunnistaa, koska sen harja on komean musta. Puistossa ja leirin ympäristössä on runsaasti erilaisia lintuja, joten niidenkin tarkkailuun on hyvät mahdollisuudet.

Majoitus: Nossob Rest Camp

Päivä 14: Nossob - Upington

Jälleen kerran on vuorossa pitkä ajopäivä. Suuntaat tien päälle heti aamiaisen jälkeen. Matka jatkuu etelään, ja ajat ulos puistosta Twee Rivieren portista. Tästä matka jatkuu edelleen etelää kohti. Saavut illan suussa Upingtonin kaupunkiin, jossa yövyt.  Jos saavut kaupunkiin jo aikaisemmin, voit tehdä jokiristeilyn Orangejoella. 

Majoitus: Le Must

Päivä 15: Upington - Citrusdal

Heti Upingtonin ulkopuolella Orange-joki jakautuu useaan jokihaaraan ennen kuin vesi syöksyy alas 56 metriä korkeassa vesiputouksessa, joka tunnetaan nimellä Augrabies Falls. Joki jatkaa tämän jälkeen eteenpäin 18 km:n matkan syvällä rotkon sisällä. Putouksen voima ja siitä lähtevä ääni ovat todella mieleenpainuvia. Tänään tavoitteenasi on saavuttaa viehättävä Citrusdal, joka sijaitsee kauniissa Cederbergin laaksossa.

Majoitus: Olifantsrus Guest House

Päivä 16: Citrusdal - Tulbagh

Tänään matka jatkuu kohti Etelä-Afrikan pohjoisosien viininviljelyaluetta. Huomaat, kuinka ympäristö muuttuu koko ajan vihreämmäksi ja kasvillisuus runsastuu, kun saavut etelään viinialueelle. Nautit kauniista rönsyilevästä maastosta, jossa on viinitarhoja ja -köynnöksiä. Viljelmät ulottuvat taustalla oleviin vuoriin saakka. Matkan kaksi viimeistä yötä vietät pienellä yksityisellä maatilalla. Maatila tarjoaa täydelliset olosuhteet rauhalliseen ja rentouttavaan oleskeluun. Se on myös hyvä tukikohta niille, jotka haluavat aktiivisesti tutustua ympäröivään viinialueeseen.

Majoitus: Vindoux Guest Farm

Päivä 17: Tulbagh

Tämä päivä kannattaa ehdottomasti käyttää eri viinitiloilla vierailemiseen ja niihin tutustumiseen. Useimmat Etelä-Afrikan viinitiloista ovat avoimia vierailijoille, joten kohteita riittää. Tämän pohjoisen viinialueen tilat eivät ole niin tunnettuja kuin eteläisellä Stellenboschin alueella, joten vierailijoitakin on täällä vähemmän. Alueen viinit ja tilat saavat vuosi vuodelta enemmän arvostusta ja huomiota, ja ne ovatkin voittaneet useita viinipalkintoja. Käyt eri tiloilla maistelemassa, ehkä ostat jotain kotiin tuliaisiksikin. Tiloilla kannattaa myös syödä niiden ravintoloissa, joiden ruoka on todella maistuvaa ja herkullista. Vai haluaisitko olla hieman aktiivisempi? Alueella on hyvät mahdollisuudet harrastaa muun muassa retkeilyä eri reiteillä, kalastusta, ratsastusta ja melontaa. Kannattaa myös ehdottomasti käydä katsomassa kaunista Den Waterfallin vesiputousta.

Majoitus: Vindoux Guest Farm

Päivä 18: Kotimatka

Tänään on aika palata kotiin, mutta koska paluulentosi lähtee vasta iltapäivällä, sinun ei tarvitse kiirehtiä. Palautat lentokentälle vuokra-autosi, jonka jälkeen on aika siirtyä paluulennolle.

Päivä 19: Saapuminen Suomeen 

 

Peruspaketti alkaen 2700,00 €

Hinta sisältää:

 • Meno-paluulennot Kapkaupunkiin

 • 3 yötä aamiaisineen Kapkaupungissa

 • 2 yötä aamiaisineen Langebaanissa

 • 1 yö aamiaisineen Springbokissa

 • 2 yötä aamiaisineen Fish River Canyonissa

 • 2 yötä Mata-Matassa

 • 2 yötä Nossobissa

 • 1 yö Upingtonissa

 • 1 yö Citrusdalissa

 • 2 yötä Tulbaghissa

 • Täydellinen matkaselostus GPS-koordinaatteineen ja matkavinkkeineen.

Hinta ei sisällä:

 • Vuokra-auto. Esimerkiksi Grupp B: Hyundai i20 Hatch vuokrahinta 45,00€ per vuorokausi

Tee alustava matkavaraus (sitoumuksetta):