Pretoriasta Kapkaupunkiin - 3 päivää

Monille Etelä-Afrikan kävijöille tämä 48-tuntinen matka on suosittu tapa nähdä maa, sen vaihtelevat maisemat sekä monikulttuurinen perintö. Matka kulkee kahden sykkivän trendikaupungin, Kapkaupungin ja Pretorian, välillä. Tämän 1600 kilometrin matkan aikana koet pohjoisessa savannin sekä Great Karoon karun ja kuivan sisämaan. Etelään tultaessa juna mutkittelee mahtavien vuorijonojen ja valokuvauksellisten viinimaisemien halki. Matkan varrella juna pysähtyy historiallisessa Matjiesfontein kaupungissa sekä timanteistaan tunnetussa Kimberleyn kaivoskaupungissa.

Matka voidaan tehdä myös päinvastaisessa järjestyksessä, jolloin juna lähtee Kapkaupungista iltapäivällä ja saapuu Pretoriaan kahden päivän kuluttua lounasaikaan. Ohjelma on mahdollisuuksien mukaan identtinen paikkojen ja pysähdysten suhteen, mutta eri kellonaikoina.

Matkaohjelma:

Päivä 1:

Juna lähtee Rovos Railin yksityiseltä ratapihalta Capital Parkin asemalta. Jos et ole vielä ehtinyt tutustua kanssamatkustajiisi, on sinulla siihen hyvä tilaisuus lounge- tai näköalavaunussa.  Illallinen tarjoillaan ravintolavaunussa.

Päivä 2:

Runsaan aamiaisen jälkeen saavumme aamupäivällä Kimberleyhin. Noin 10 minuuttia ennen kuin junan saapuu laiturille, voit nähdä radan oikealla puolella olevassa matalikossa suuria flamingoparvia. Kimberley perustettiin 1800-luvun toisella puoliskolla sattuneiden timanttilöydösten jälkeen. Alun perin kaupunki tunnettiin nimellä New Rush, mutta nimettiin nykyiseksi vuonna 1873. Kimberley oli ensimmäinen kaupunki eteläisellä pallonpuoliskolla, jonka kadut saivat sähkövalot. Sinne perustettiin myös Etelä-Afrikan ensimmäinen pörssi. Kimberleyn teillä on opastettu kierros kaupunkiin, kaivosmuseoon ja ”The Big Holeen”. Sen väitetään olevan maailman suurin käsin kaivettu kuoppa, vaikka samassa maassa sijaitseva Jagersfonteinin timanttikaivos kilpaileekin samasta tittelistä.

Päivän päätteeksi voitte nauttia maisemista, jotka lipuvat ohitse ja herkutella samalla eri aterioita.

Päivä 3:

Aamiaisen jälkeen teillä on mahdollisuus tutustua seuraavaan kohteeseen, kun juna on pysähtyneenä Whitehillissä. Voitte opastetusti joko kävellä tai kuntoillen hölkätä seuraavat 5 kilometriä Matjesfointein kaupunkiin. Kaupunki perustettiin 1800-luvun lopulla ensimmäisille junamatkustajille levähdyspaikaksi. Kaupunki on säilynyt hyvin alkuperäisessä viktoriaanisessa arkkitehtuurissaan. Asemalaiturilla on tutustumisen arvoinen museo. Älä myöskään unohda käydä katsomassa hotellin lähellä olevia vanhoja autoja sekä junavaunuja.

Aamupäivällä juna jatkaa matkaansa Tweedsiden ja Touws-joen ohi.

Lounaan aikana juna kulkee neljän tunnelin kautta. Ensimmäinen vie meidät Hex River Passin läpi. Toinen tunneli on 12,5 km pitkä, joten olkaa varovaisia, jos liikutte samaan aikaan hämärässä junassa. Päivällinen tarjoillaan, kun juna on ohittanut vuoret ja Worcesterin kaupungin. Noin klo 18 juna saapuu Kapkaupunkiin.

Matka päättyy.

 

 

Hinnat:

Pullman-sviitti 1390,00€

Deluxe-sviitti 2100,00€

Royal-sviitti 2790,00€


Hinta sisältää:

  • Kaikki ruokailut juomineen (ei shampanja)

  • Ohjelman

  • Hinnat tarkistetaan ja vahvistetaan voimassa olevan valuuttakurssin mukaan. Hinta saattaa jopa laskea ilmoitetusta euromääräisestä hinnasta. Hinnat 2.11.2016 valuuttakurssin mukaan.

Hintaan ei sisälly:

  • Lennot

Järjestämme lennot, majoitukset ja muun ohjelman kohteessa ennen ja jälkeen junamatkaa erillisen tarjouksen mukaan.Tee alustava matkavaraus (sitoumuksetta):