« Ryhmämatkat

Suuri Etelä-Afrikan kiertomatka 23.10. – 8.11.2015 

Etelä-Afrikan tunnettu, unohtumaton “The Garden Route” kulkee maan etelärannikkoa Port Elizabethistä aina Afrikan eteläkärkeen, Agulhasin niemelle uskomattomissa maisemissa.  
Yhdessä maailman kauneimmista kaupungeista, Kapkaupungissa,  taas nautitaan eläväisen kaupungin sykkeestä aivan sen ytimessä.
Matkan kruunaavat Panorama -reitin lumoavat maisemat, upea luonto, villieläimet ja safarit.

 

Matkaohjelma 23.10.-8.11.2015

Päivä 1: perjantai  23.10.    

Lähtö Suomesta.

Päivä 2: lauantai 24.10. 

Saapuminen Port Elizabethiin, Etelä-Afrikkaan. Kaupunkierros, jonka jälkeen matka jatkuu Tsitsikammaan.

Majoitus: Tsitsikamma Lodge ***.

Päivä 3: sunnuntai 25.10.

Tsitsikammassa on ensin mahdollisuus ”Canopy Touriin” eli maisemien katseluun puiden latvojen tasolta, vaijerin varassa. Seuraavaksi hurjimmat voivat hypätä maailman korkeimman benji-hypyn (230 m) Bloukransissa. Jatkamme matkaa vielä apinoiden ja lintujen suojelualueille,Monkeylandiin ja Bird of Edeniin.  ennen rauhan tyyssijaa, Plettenberg Bayta.

Majoitus: WhaleSong Hotel and Hydro****.

Aamiainen – lounas 

Päivä 4: maanantai 26.10. 

Matka jatkuu huiman kauniin Knysnan ja Featherbedin kautta Oudtshoorniin, HighGate –strutsifarmille. Tutustumme strutseihin ja halukkaat (paino huomioiden) voivat kokeilla myös strutsiratsastusta. Seuraavat kaksi yötä vietämme Oudtshoorinissa.

Majoitus: Hlangana Lodge****.

Aamiainen – lounas

Päivä 5: tiistai 27.10.

Otamme suunnaksi  Swartbergin alueen ja maailmanperintökohde Cango Cavesin.  Cango Wildlife Ranchilla pääset halutessasi krokotiilien sekaan häkissä. Wildlife Ranchilta palaamme hotellille ja vietämme vapaa-aikaa aamuun asti.

Majoitus: Hlangana Lodge****.

Aamiainen

Päivä 6: keskiviikko 28.10.

Aamiaisen jälkeen lähdemme Mossel Bayhin ja Bartolomeu Diasin museoon. Sieltä matka jatkuu Albertinian Aloe Vera –tehtaalle. Voit ostaa Aloe Vera -tuotteita tai vain rentoutua kahvilan antimien äärellä.  

Majoitus: Arniston Spa Hotel ****.

Aamiainen

Päivä 7: torstai 29.10.

Aamulla matka jatkuu Agulhasin niemelle, missä Intian valtameri ja Atlantti kohtaavat. Sieltä jatkamme matkaa hurmaavaan Hermanukseen katselemaan valaita  lähietäisyydeltä niiden omassa ympäristössä. Ja vaikka ihan läheltäkin voi katsoa, niiden seassa häkistä. Tämän jälkeen on vapaa-aikaa, kunnes lähdemme taas liikkeelle seuraavana iltapäivänä.  

Majoitus: Windsor Hotel ***. 

Aamiainen

Päivä 8: perjantai 30.10.

Iltapäivällä otamme suunnaksi Birkenheadin panimon. Luvassa paikallisten oluiden maistelua, jonka jälkeen lähdemme  Betty’s Bayhin ihailemaan afrikkalaisia pingviinejä. Pingviinit hyvästeltyämme suuntana on Stellenbosch, missä yövymme seuraavat kaksi yötä. Ilta vapaata.

Majoitus: D’Ouwe Werf ****.

Aamiainen

Päivä 9: lauantai 31.10.

Aamiaisen jälkeen vietämme päivän viinialueilla - Paarl, Franschhoek, Stellenbosch – vieraillen. Maistelemme viinejä - yhdellä tilalla myös juustoja - ja nautimme rennosta päivästä sekä maukkaasta lounaasta Wijnhuisissa.  Hotellille palattuamme loppupäivä on vapaata.

Majoitus: D’Ouwe Werf ****.

Aamiainen – lounas

Päivä 10: sunnuntai 1.11.

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Kapkaupunkiin. Luvassa kaupunkikierros, ja sään salliessa nousemme myös kuuluisalle Pöytävuorelle. Laskeuduttuamme vuorelta suuntaamme hotellille, joka on kaupungin tunnetuimman keskipisteen,  V&A Waterfront -sataman tuntumassa. Vapaata aikaa alueeseen tutustumiseen hotelliin kirjautumisen jälkeen. 

Yöpyminen: PortsWood ****.

Aamiainen – lounas

Päivä 11: maanantai 2.11.

Aamiaisen jälkeen vietämme koko päivän Kapin niemimaan alueella ajellen. Tutuiksi tulevat Chapmans Peak, Duikerin saari hylkeineen, Cape Point ja Hyväntoivonniemi. Lounastamme Black Marlinissa Simon’s Townissa ennen hotellille paluuta. Sen jälkeen loppupäivä on vapaata aamuun asti.

Yöpyminen: PortsWood****.

Aamiainen – lounas

Päivä 12: tiistai 3.11.

Aamiainen, huoneiden luovutus ja lähtö kohti lentokenttää ja aikaista aamulentoa Johannesburgiin. Johannesburgista lähdemme matkatavarat saatuamme Witbankin ja Belfastin kautta Dullstroomiin. Dullstroomissa pidämme tauon, jonka aikana voi halutessaan vaikka ruokailla oman maun mukaan, hyvästä tarjonnasta valiten. Tauon jälkeen matka jatkuu Pilgrims Restiin, vanhaan kullankaivuukylään, missä aika on pysähtynyt 1800-luvulle. Illallinen nautitaan Danin ravintolassa.

Majoitus: Royal Hotellissa***.

Aamiainen – lounas

Päivä 13: keskiviikko 4.11.

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Panorama-reitille Mpumalangan maakunnassa. Mieleenpainuvia, häkellyttäviä maisemia ihailemme muun muassa Pinnaclen kalliolla, God’s Window’lla, Bourke’s Luck Potholesilla sekä vesiputouksella. Lounasaikaan saavumme Moholoholoon, villieläinten kuntoutuskeskukseen, jossa tutustumme sen toimintaan ja – hyvällä tuurilla - pääsemme myös silittämään gepardia. Ennen illallista iltasafari Moholohon aluella. 

Majoitus: Forest Camp****.

Aamiainen – lounas – illallinen

Päivä 14: torstai  5.11.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Timbavatin yksityistä luonnonsuojelualuetta ja Simbavatin luksusleiriä, jossa vietämme seuraavat kaksi yötä. Ensimmäinen safari on heti illalla, mutta ennen sitä on hyvää aikaa rentoutua sekä nauttia kevyt lounas.

Majoitus: Simbavati Private Game Reserve, Luxury Safari Tent****.

Aamiainen – lounas – illallinen

Päivä 15: perjantai 6.11.

Aikainen aamuherätys ja aamusafari upeassa auringonnousussa. Herätys noin kello 04:45, aamukahvi kello 05:15 ja safarille klo 05:30. Aamiainen safarin jälkeen noin kello 09:00. Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa vaikka rentoutumiseen tai pikkukävelylle ennen lounasta. Lounaan jälkeen vapaa-aika jatkuu. Jos tuntuu nukuttavan, pienet päivänokoset ovat paikallaan. Yhdessä tapaamme taas iltasafarilla, joka päättyy lumoavaan auringonlaskuun. Illan päättää yhteinen illallinen. 

Majoitus: Simbavati Private Game Reserve, Luxury Safari Tent****.

Aamiainen – lounas – illallinen

Päivä 16: lauantai 7.11.

Aamuohjelma kuten perjantaina. Aamiaisen jälkeen telttojen luovutus, jonka jälkeen lähdemme kohti Johannesburgin lentokenttää ja sieltä Suomeen välilaskullisella lennolla.

Päivä 17: sunnuntai 8.11.

Saapuminen Suomeen. Monia uskomattomia ja ihastuttavia kokemuksia rikkaampana.

 

Hinta alkaen 5250,00 €

Hinta sisältää:

 • Lennot

 • Suomalaisen matkanjohtajan

 • Majoitukset

 • Sisäänpääsymaksut

 • Mainitut aktiviteetit

 • Kokopäiväsafarit

 • Paikallisoppaat

 • Kiertoajelut

 • Ohjelmassa mainitut ruokailut

 • Bussin kuljettajineen ja verot. 

Hintaan ei sisälly:

 • Juomia, henkilökohtaisia matkavakuutuksia, paikallisoppaan/kuljettajan tippejä. 

 • Majoitus yhden hengen huoneessa lisähintaan.


Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 15.11.2014 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Lopulliseen hintaan voivat vaikuttaa tariffien ja valuuttakurssien muutokset. 


Lisämaksulliset palvelut:

Benji-hyppy, krokotiilihäkki, valasretki ja häkkisukellus valkohaiden sekaan.


Tepa Rocklin, Matkanjohtaja

Etelä-Afrikan spesialisti

Tepa on työskennellyt 10 vuotta ammatillisesti Etelä-Afrikan parissa pääasiallisesti matkailuun ja kaupallisiin asioihin liittyvissä tehtävissä. Vuonna 2014 South African Tourism myönsi Tepalle Certified South African Specialist -tutkinnon. Hän on kiertänyt ympäri eteläistä Afrikkaa etsien uusia kiinnostavia kohteita ja mahdollisuuksia kokea jotain ainutlaatuista. Eniten sydäntä lähellä on luonto ja eläimet, joten Tepan saattaa bongata Krugerista kameran kanssa.

tepa.rocklin@lime.fi