Unelmamatka Etelä-Afrikkaan 13 vrk

Matkaoppaina suomalaiset Etelä-Afrikka spesialistit

Lähde mukaan kokemaan Etelä-Afrikkaa parhaimmillaan: kulttuurin kosketusta, safarin jännitystä ja nauttimaan viinimaan upeista laadukkaista viineistä. 

Matkalla on mukana kaksi Etelä-Afrikkaan erikoistunutta matkanjohtajaa. Toinen tuntee pohjoisosan kulttuurin ja safarin ’kuin omat taskunsa’ ja toinen paljastaa eteläosan viinimaailman salaisuudet.

Pohjoisosassa vierailemme kulttuurikylässä, ihmiskunnan kehdossa, rentoudutaan Sun Cityssä pelaten esimerkiksi golfia tai rannalla loikoillen. Safaria tietenkään unohtamatta.

Eteläosan, siis viiniosuuden yöpyminen on joko Stellenboschissa tai Franschhoekissa.

Tutustuminen Paarl-, Sommersetwest-, Stellenbosch-, Franschhoekin- uskomattomiin viinialueisiin.

Päivä 1:
Lennot Helsinki - välilasku Eurooppa - Johannesburg

Euroopan välilaskun kautta saapuminen Johannesburgiin seuraavana aamuna.   

Päivä 2:
Cradle of Humankind - Lesedin kulttuurikylä

Lento saapuu O.R. Tambon lentokentälle Johannesburgiin. Matkatavarat saatuamme suuntaamme kohti Cradle of Humankindin aluetta, vieraillen Maropengin museossa sekä Sterkfonteinin luolastossa.  Useimpien paleantologien mukaan Sterkfonteinin luolastot ovat maailman anropologinen aarreaitta - sieltä on löydetty maailman tärkeimmät alkuaikojen ihmisfossiilit kuten ”Mrs Ples” sekä ”Little Foot”, jotka ovat tärkeimpiä löytöjä koskien ihmisen evoluutiota. Paikkaa ei siis turhaan kutsuta ihmiskunnan kehdoksi.

Cradle of Humankindista matka jatkuu Lesedin kulttuurikylään, missä tutustumme Zulu, Xhosa, Ndebele, Basotho ja Pedi heimoihin, heidän tapoihinsa ja nautimme illallisen tanssiesityksen (Ingoma) jälkeen.

Aamiainen lentokoneessa - illallinen

Yöpyminen: Lesedi

Päivä 3:
Sun City - Lost City

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Sun Cityyn, missä on lukuisia mahdollisuuksia rentoutua ja viettää aikaa. Lost Cityn Palatsi on kiistämättä yksi arkkitehtuurin ihmeistä Afrikassa. Afrikkalainen teema on toteutettu yksityiskohtaisesti: Ajan sillalla vartioivat luonnollisen kokoiset norsupatsaat, ”pyhien apinoiden alttari”, vanhojen temppeleiden rauniot, metsästävät gepardit, hevos- ja hyppyantiloopit. Puhumattakaan ”aaltojen laakson” trooppisesta hiekka- ja uimarannasta keinoaaltoineen. Waterworldissa voi ajaa vaikka vesiskootterilla, meloa ja kokeilla vesihiihtoa.

Sun Cityn alueelta löytyy Kwena Garden, missä asustaa yli 7000 krokotiilia sekä kaksi maailman suurinta Niilin krokotiilia nimiltään Footloose & Arnold. Golfin ystäville löytyy kaksi kenttää: Lost City ja Gary Player, missä pelataan kuuluisa miljoonan dollarin kilpailu. Lähistöllä on tarjolla myös mm. tarkkuus- ja jousipyssyammuntaa sekä norsulla ratsastamista.

Aamiainen

Yöpyminen: Sun City Main Hotel

Päivä 4:
Vapaata aikaa ja toimintaa Sun Cityssä

Aamiainen

Yöpyminen: Sun City Main Hotel

Päivä 5:
Safari

Buffalo.JPG

Aamiaisen jälkeen suuntaamme lähellä sijaitsevaan Pilanesbergin villieläinten suojelualueelle missä tutustumme Afrikan villiinluontoon ja sen eläimistöön. Tarkoituksena on yrittää löytää Big Five eli ”iso vitonen”, joka pitää sisällään leijonan, leopardin, norsun, puhvelin ja sarvikuonon. 

Aamiainen - lounas - illallinen

Yöpyminen: Black Rhino

Päivä 6:
Safari

Aikainen herätys ja suunta aamusafarille heti auringon noustessa, jolloin eläimet ovat aktiivisimmillaan. Aamiainen nautitaan safarin jälkeen leirillä, jonka jälkeen on vapaata aina lounaaseen ja iltasafariin asti. Liikumme siis silloin, kun eläimet ovat aktiivisimmillaan.

Aamiainen - lounas - illallinen

Yöpyminen: Black Rhino

Päivä 7:
Safari ja kohti Kapkaupunkia

Jälleen aikainen aamuherätys safarille, aamiainen jonka jälkeen jätämme Pilanesbergin taaksemme ja suuntaamme Johannesburgiin, mistä lento Kapkaupunkiin.


Saapuminen Kapkaupunkiin ja kohti viinielämyksiä!


Vuonna 1659 Jan van Riebeck valmisti ensimmäisen viinin Etelä-Afrikassa. Muutama vuosikymmen myöhemmin kuvernööri Simon van der Steel perusti viljelyalueen tämän päivän viinialueelle: Stellenbosch, Francshhoek ja Paarl. Hän huomasi että viinivalmistuksen taito puuttui Kapin alueen ihmisiltä ja viinit olivat huonoa laatua. Ratkaisun tähän hän keksi antamalla Ranskan hugenoteille mahdollisuuden asettautua Etelä-Afrikkaan, Franschhoekin alueelle. He toivat mukanaan taidon valmistaa laadukasta viiniä ja nykyisin Etelä-Afrikan viinit ovat tunnettuja ja arvostettuja ympäri maailman.

Seuraavien päivien aikana tutustumme Etelä-Afrikan laadukkaisiin viineihin ja viinialueiden kauniisiin maisemiin.


Suomenkielinen matkajohtaja on vastassa kentällä, kuljetus hotellille. Tämän päivän aikana teemme käynnin Paarlin viinialueella ja tutustumme Fairview’n viinitilaan, nautimme maisemista ja tutustumme tilan viineihin ja nautimme maistuvan lounaan. Iltapäivällä saavumme takaisin Stellenboshiin ja hotellillemme, ilta vapaa. 

Majoitus: Proteahotel Stellenbosch tai Franschhoek

Sisältyy: lounas Fairview

Päivä 8: 
Stellenbosch, Somerset West alue

Tämän päivän aikana tutustumme Somerset Westin viinialueeseen.  Käymme ensin Morgensterin viinitilalla. Sen jälkeen on vuorossa Waterkloofin viinitila, josta avautuu upeat maisemat yli False Bayn lahdelle. Täällä nautimme erinomaisen kolmen aterian lounaan sekä maistelemme tilan biodynaamisia viinejä. Iltapäivällä saavumme takaisin Stellenboschiin ja ilta on vapaata.     

Majoitus: Protea hotel Stellenbosch tai Franschhoek

Sisältyy: aamiainen, lounas

Päivä 9: 
Stellenboschin viinialue

Tänään tutustumme Stellenboschin viinitiloihin, aloitamme käynnillä Delair Graffin viinitilalla, jonka jälkeen jatkamme matkaa Clos Malvernen tilalle, missä nautimme maistuvan lounaan samalla maistellen tilan viinejä sekä päivän päätteeksi ehdimme vielä Saxenburgin tilalle suklaa-/viiniyhdistelmä maisteluun. Iltapäivä vapaata, illalla mahdollista lisämaksusta liittyä matkanjohtajan seuraan ja nauttia illallinen Ernie Elsin The Big Easy -ravintolassa.

Majoitus:  Proteahotel Stellenbosch tai Franschhoek

Sisältyy: aamiainen, lounas

Päivä 10: 
Franschoekin viinialue

Tämän päivän vietämme Franschoekin viinialueella tutustuen muun muassa Rupert-perheen viinitiloihin ja korkealaatuiseen La Motten viinitilaan. Leopards Leapin tilalla pidämme ruonlaittokurssin. Aloitamme päivän käymällä La Motten viinitilalla, tämä jälkeen pidämme tauon Franschoekin kylässä, tällöin on aikaa kierrellä, tehdä ostoksia pienissä viihtyisissä kaupoissa ja nauttia lounasta. Franchoekista löytyy paljon taidegallerioita sekä kahviloita ja ravintoloita. Lounaan jälkeen siirrymme Rickety Bridgen viinitilalle, täältä upeat maisemat avautuvat kohti Franschhoek-vuoria. Maistelemme viinejä ja ohjelmassa on myös viinisekoituskilpailu. Voittaja palkitaan! Tämän jälkeen on vuorossa ruoanlaittokurssi Leopards Leapin viinitillalla, valmistamme ruokaa ja nautimme tilan viiniä. Paluu hotellille on myöhään illalla.

Majoitus: Proteahotel Stellenbosch tai Franschhoek    

Sisältyy: aamiainen, oma tekemä illallinen

Päivä 11:
Stellenbosch alue

Tutustumme viinitiloihin Stellenboschin alueella. Käymme seuraavilla viinitiloilla päivän aikana: Lanzerac, Blaauwklippen, Rust en Vrede ja Waterford. Waterfordissa nautimme maistuvan braai-illallisen. 

Majoitus: Protea hotel Stellenbosch tai Franschhoek

Sisältyy: aamiainen, braai-illallinen

Päivä 12: 
Stellenbosch, vapaa päivä    

Tämän päivän voi nauttia Stellenboschin kaupungista, kiertää pieniä kauppoja, taidegallerioita, tai ottaa osaa lisämaksulliseen kokopäiväretkeen tai puolipäiväretkeen Kapkaupunkiin. Kokopäiväretken aikana tulee tutuksi Kapkaupungin keskusta, Pöytävuori sekä Hyväntoivonniemi. Lounas ei sisälly retkien hintaan.

Puolipäiväretken aikana tulee tutuksi Kapkaupungin keskusta, Pöytävuori (säävaraus) sekä V&A Waterfront.

Majoitus: Proteahotel Stellenbosch tai Franschhoek

Sisältyy: aamiainen

Päivä 13: 
Kotimatka alkaa

Päivä vapaata ennen lähtöä iltapäivällä lentokentälle ja kotimatka Suomeen alkaa.    

 

Peruspaketti alkaen 4150,00 €/hlö kahden hengen huoneessa

Hinta sisältää:

 • majoitukset

 • kansainväliset lennot

 • sisäinen lento Johannesburgista Kapkaupunkiin

 • kuljetukset ohjelmanmukaisesti

 • englanninkielisen asiantuntija oppaan palvelut sekä suomenkielisen safari - ja viiniasiantuntijan palvelut

 • ruokailut ohjelmanmukaisesti

 • ohjelman mukaiset retket/vierailut

 • verot

Hintaan ei sisälly:

 • matkavakuutus

 • tipit oppaalle (noin R100/henkilö), kuljettajalle ja laukkujen kantomaksut majoituspaikoilla (noin R20/laukku)

 • muut ruokailut 

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 15.10.2014 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Lopulliseen hintaan voivat vaikuttaa tariffien ja valuuttakurssien muutokset.


Lisätiedot:

Tepa Rocklin, Matkanjohtaja

Etelä-Afrikan spesialisti

Tepa on työskennellyt 10 vuotta ammatillisesti Etelä-Afrikan parissa pääasiallisesti matkailuun ja kaupallisiin asioihin liittyvissä tehtävissä. Vuonna 2014 South African Tourism myönsi Tepalle Certified South African Specialist -tutkinnon. Hän on kiertänyt ympäri eteläistä Afrikkaa etsien uusia kiinnostavia kohteita ja mahdollisuuksia kokea jotain ainutlaatuista. Eniten sydäntä lähellä on luonto ja eläimet, joten Tepan saattaa bongata Krugerista kameran kanssa.

tepa.rocklin@lime.fi


Matkamyynti:

Jyrki Ojala,
Puh. 0400-813262
jyrki.ojala@lime.fi