« Ryhmämatkat

Vuodenvaihde 2015/2016 Etelä-Afrikassa 13 vrk,
25.12.2015-6.1.2016 

Päivä 1:  25.12. perjantai    

Lähtö Suomesta Lufthansan lennolla Frankfurtiin, missä koneenvaihto.                           

Päivä 2: 26.12. lauantai

Matkatavarat saatuamme suuntaamme kohti Pilanesbergin villieläinten suojelualueelle missä tutustumme Afrikan villiinluontoon ja sen eläimistöön. Tarkoituksena on yrittää löytää Big five eli ”iso vitonen” joka pitää sisällään leijonan, leopardin, norsun, puhvelin ja sarvikuonon. Ensimmäinen safari on heti illalla lounaan jälkeen.

Aamiainen koneessa – lounas – illallinen

Yöpyminen: Black Rhino****

Päivä 3: 27.12. sunnuntai    

Aikainen herätys ja aamusafarille auringon noustessa, jolloin eläimet ovat aktiivisia. Aamiainen nautitaan safarin jälkeen palattuamme takaisin leirille, jonka jälkeen on vapaata rentoutumista aina lounaaseen ja iltasafariin asti. Liikumme siis silloin kun eläimet ovat aktiivisimmillaan.

Aamiainen – lounas – illallinen

Yöpyminen: Black Rhino                           

Päivä 4: 28.12. maanantai    

Jälleen aikainen herätys ja safarille, sama ohjelma kuin edellisenä päivänä

Aamiainen – lounas – illallinen

Yöpyminen: Black Rhino                       

Päivä 5: 29.12. tiistai    

Viimeinen aamuherätys Black Rhinossa ja aamusafarin jälkeen suuntaamme kohti Cradle of Humankind aluetta käyden Sterkfonteinin luolastossa. Sterkfonteinissa on tehty yksi tärkeimmistä löydöistä koskien ihmisen evoluutiota ja jos pitää paikkansa, että Afrikka on kaikkien ihmiskuntien kehto – ja useat palaentologit uskovat niin – silloin Sterkfonteinin kaivokset ovat koko mantereen pyhin paikka. Paikkaa on sanottu myös maailman antropologiseksi aarreaitaksi, mistä on löydetty maailman tärkeimmät alkuaikojen ihmisfossiilit kuten ”Mrs Ples” sekä ”Little Foot”.  

Sterkfonteinista matka jatkuu kohti Lion Parkia, missä on mahdollisuus päästä leijonanpentuja silittämään ja kirahvia ruokkimaan. 

Eläimet jätettyä taaksemme nälkä alkaakin jo huikoa joten siirrymme Carnivoreen missä on tarjolla kaikkea mahdollista. Aina normaali lihavalikoimasta riistaan ja krokotiiliin joten nyt on oiva tilaisuus maistella outoja makuja.

Maittavan myöhäisen lounaan jälkeen on hyvä lepäillä loppu päivä eli vapaata.

Aamiainen – myöhäinen lounas

Yöpyminen: Courtyard, Studio Suite ****       

Päivä 6: 30.12. keskiviikko    

Rennon aamiaisen ja aamupäivän jälkeen suuntaamme Johannesburgin lentokentälle ja lennämme Kapkaupunkiin josta kuljetus hotellille Waterfrontiin. Ilta vapaata.  

Aamiainen

Yöpyminen: Commodore****

Päivä 7: 31.12. torstai

Aamiaisen jälkeen vapaata aina iltaan asti. Mikäli mielii Robben Islandilla käymään, tulee se kertoa jotta sen voi varata etukäteen. Robben Islandilla käynti on lisämaksullinen. Varaamme ravintolasta pöydän hyvissä ajoin, koska paikat menevät nopeasti eikä paikanpäältä saa sitä saa. Osallistuminen on vapaaehtoista sekä omakustanteinen. 

Aamiainen

Yöpyminen: Commodore

Päivä 8: 1.1. perjantai    

Päivä vapaata kunnes lähdemme hakemaan juna-asemalta toiset matkalaiset ja suuntaamme Stellenboschiin, missä yövymme lopun lomasta. Ilta vapaata.

Aamiainen

Yöpyminen: Eendracht***

Päivä 9: 2.1. lauantai

Aamiaisen jälkeen vietetään kokopäivä Stellenboschin viinialueilla käyden kolmella eri viinitilalla mm. Fairviewlla eri viinejä maistelemassa ja nautimme lounaan jollain viinitilalla, kaikki vailla kiirettä ja hosumista. Ilta vapaata.

Aamiainen - lounas

Yöpyminen: Eendracht***                                 

Päivä 10: 3.1. sunnuntai

Aamiaisen jälkeen suunnataan kohti Hyväntoivonniemeä ajaen Chapman’s Peakia pitkin pysähtyen Hout Bayssa tehden pienen veneretken läheiselle luodolle katsomaan isoa hylje ja merileijona yhteisöä. Kapin kärjen jälkeen matka jatkuu Bouldersiin ihailemaan Afrikan pingviinejä, josta edelleen Simon’s Towniin myöhäiselle lounaalle. Lounaan jälkeen palaamme takaisin hotelille. Ilta vapaata.

Aamiainen - lounas

Yöpyminen: Eendracht***

Päivä 11: 4.1. maanantai    

Päivä vietetään tutustuen Kapkaupunkiin käyden mm. Pöytävuorella (säävaraus!), Bo-Kaapissa, Green Market Squarella ja Waterfrontissa missä on vapaata aikaa kunnes palaamme takaisin hotellille.

Aamiainen

Yöpyminen: Eendracht***

Päivä 12: 5.1. tiistai 

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen tulee hetki jättää jäähyväiset ja lähteä kotimatkalle. 

Päivä 13: 6.1. keskiviikko    

Saapuminen takaisin Suomeen monia elämyksiä ja kokemuksia rikkaampana.

 

Hinta alkaen 3950,00 €

Hinta sisältää:

 • Lennot

 • Suomalaisen matkanjohtajan

 • Majoitukset

 • Sisäänpääsymaksut

 • Mainitut aktiviteetit

 • Kokopäiväsafarit

 • Paikallisoppaat

 • Kiertoajelut

 • Ohjelmassa mainitut ruokailut

 • Bussin kuljettajineen ja verot. 

Hintaan ei sisälly:

 • Juomia, henkilökohtaisia matkavakuutuksia, paikallisoppaan/kuljettajan tippejä. 

 • Majoitus yhden hengen huoneessa lisähintaan.


Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 15.11.2014 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Lopulliseen hintaan voivat vaikuttaa tariffien ja valuuttakurssien muutokset. 


Tepa Rocklin, Matkanjohtaja

Etelä-Afrikan spesialisti

Tepa on työskennellyt 10 vuotta ammatillisesti Etelä-Afrikan parissa pääasiallisesti matkailuun ja kaupallisiin asioihin liittyvissä tehtävissä. Vuonna 2014 South African Tourism myönsi Tepalle Certified South African Specialist -tutkinnon. Hän on kiertänyt ympäri eteläistä Afrikkaa etsien uusia kiinnostavia kohteita ja mahdollisuuksia kokea jotain ainutlaatuista. Eniten sydäntä lähellä on luonto ja eläimet, joten Tepan saattaa bongata Krugerista kameran kanssa.

tepa.rocklin@lime.fi