« Ryhmämatkat

Vuodenvaihde 2015/2016 Etelä-Afrikassa - Rovos Rail 13 vrk,
25.12.2015-6.1.2016 

Päivä 1:  25.12. perjantai    

Lähtö Suomesta Lufthansan lennolla Frankfurtiin, missä koneenvaihto.  

Päivä 2: 26.12. lauantai

Matkatavarat saatuamme suuntaamme kohti Pilanesbergin villieläinten suojelualueelle missä tutustumme Afrikan villiinluontoon ja sen eläimistöön. Koska alue on malaria vapaa, ei malarianesto läkkitystä tarvita. Tarkoituksena on yrittää löytää Big five eli ”iso vitonen” joka pitää sisällään leijonan, leopardin, norsun, puhvelin ja sarvikuonon. Ensimmäinen safari on heti illalla lounaan jälkeen.

Aamiainen koneessa – lounas – illallinen

Yöpyminen: Black Rhino****

Päivä 3: 27.12. sunnuntai    

Aikainen herätys ja aamusafarille auringon noustessa, jolloin eläimet ovat aktiivisia. Aamiainen nautitaan safarin jälkeen palattuamme takaisin leirille, jonka jälkeen on vapaata rentoutumista aina lounaaseen ja iltasafariin asti. Liikumme siis silloin kun eläimet ovat aktiivisimmillaan.

Aamiainen – lounas – illallinen

Yöpyminen: Black Rhino 

Päivä 4: 28.12. maanantai    

Jälleen aikainen herätys ja safarille, samanlainen ohjelma kuin edellisenä päivänä.

Aamiainen – lounas – illallinen

Yöpyminen: Black Rhino 

Päivä 5: 29.12. tiistai    

Viimeinen aamuherätys Black Rhinossa ja aamusafarin jälkeen suuntaamme kohti Cradle of Humankind aluetta käyden Sterfonteinin luolastossa. Sterkfonteinissa on tehty yksi tärkeimmistä löydöistä koskien ihmisen evoluutiota ja jos pitää paikkansa, että Afrikka on kaikkien ihmiskuntien kehto – ja useat palaentologit uskovat niin – silloin Sterkfonteinin kaivokset ovat koko mantereen pyhin paikka. Paikkaa on sanottu myös maailman antropologiseksi aarreaitaksi, mistä on löydetty maailman tärkeimmät alkuaikojen ihmisfossiilit kuten ”Mrs Ples” sekä ”Little Foot”.  

Sterkfonteinista matka jatkuu kohti Lion Parkia, missä on mahdollisuus päästä leijonanpentuja silittämään ja kirahvia ruokkimaan. 

Eläimet jätettyä taaksemme nälkä alkaakin jo huikoa joten siirrymme Carnivoreen missä on tarjolla kaikkea mahdollista. Aina normaali lihavalikoimasta riistaan ja krokotiiliin joten nyt on oiva tilaisuus maistella outoja makuja.

Maittavan myöhäisen lounaan jälkeen on hyvä lepäillä loppu päivä eli vapaata.

Aamiainen – myöhäinen lounas

Yöpyminen: Courtyard, Studio Suite ****

Päivä 6: 30.12. keskiviikko

Aamiaisen jälkeen on vaapata kunnes lähtö kohti yksityistä Capital Park asemaa alkaa, jota käyttää vain Rovos Rail. Juna lähtee matkaan 1600km pitkälle matkalle klo 15:00 ja iltapäivä tee nautitaan ennen illallista. Muistathan pukeutua illalliselle!

Aamiainen –  iltapäivä tee - illallinen 

Yöpyminen: Rovos Rail 

http://www.rovos.com/

Päivä 7: 31.12. torstai    

Aamiaisen jälkeen juna saapuu Kimberlyyn klo 10. Käymme tutustumassa Kimberlyyn, timanttikaivoksen museoon ja Big Holeen joka on maailman suurin käsin kaivettu avolouhokaivos maailmassa. Junalle palaamme klo 12:30 sopivasti lounaalle ja juna jatkaa matkaa. Muistathan pukeutua illalliselle!

Aamiainen – lounas – iltapäivä tee - illallinen 

Yöpyminen: Rovos Rail 

Päivä 8: 1.1. perjantai    

Juna saapuu 8:15 aamulla pieneen Victoria tyyliseen Matjiesfonteinin kaupunkiin. Tutustuminen kaupunkiin jonka jälkeen klo 10:30 juna jatkaa matkaa Worchesterin kautta Kapkaupunkiin minne saapuu klo 18:00. Junasta poistumme asemalla odottavaan kuljetukseen joka vie meidät suoraan Stellenboschiin missä yövymme lopun lomasta. Ilta vapaata.

Aamiainen – lounas – iltapäivä tee

Yöpyminen: Eendracht *** 

Päivä 9: 2.1. lauantai

Aamiaisen jälkeen vietetään kokopäivä Stellenboschin viinialueilla käyden kolmella eri 

Viinitilalla mm. Fairviewlla eri viinejä maistelemassa ja nautimme 

Lounaan jollain viinitilalla, kaikki vailla kiirettä ja hosumista. Ilta vapaata.

Aamiainen - lounas

Yöpyminen: Eendracht***                                 

Päivä 10: 3.1. sunnuntai

Aamiaisen jälkeen suunnataan kohti Hyväntoivonniemeä ajaen Chapman’s Peakia pitkin pysähtyen Hout Bayssa tehden pienen veneretken läheiselle luodolle katsomaan isoa hylje ja merileijona yhteisöä. Kapin kärjen jälkeen matka jatkuu Bouldersiin ihailemaan Afrikan pingviinejä, josta edelleen Simon’s Towniin myöhäiselle lounaalle. Lounaan jälkeen palaamme takaisin hotelille. Ilta vapaata.

Aamiainen - lounas

Yöpyminen: Eendracht***                        

Päivä 11: 4.1. maanantai    

Päivä vietetään tutustuen Kapkaupunkiin käyden mm. Pöytävuorella (säävaraus!), Bo-Kaapissa, Green Market Squarella ja Waterfrontissa missä on vapaata aikaa kunnes palaamme takaisin hotellille. Ilta vapaata.

Aamiainen

Yöpyminen: Eendracht***                            

Päivä 12: 5.1. tiistai 

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen alkaa tulemaan hetki jättää jäähyväiset ja lähteä kotimatkalle.     

Päivä 13: 6.1. keskiviikko    

Saapuminen takaisin Suomeen monia elämyksiä ja kokemuksia rikkaampana

 
rovoslogo.png

Uusi vuosi Rovos Pullman-luokassa 4750,00 €


Uusi vuosi Rovos Deluxe-luokassa 5450€


Hinta sisältää:

 • Lennot

 • Suomalaisen matkanjohtajan

 • Majoitukset

 • Sisäänpääsymaksut

 • Mainitut aktiviteetit

 • Kokopäiväsafarit

 • Paikallisoppaat

 • Kiertoajelut

 • Ohjelmassa mainitut ruokailut

 • Bussin kuljettajineen ja verot. 

Hintaan ei sisälly:

 • Juomia, henkilökohtaisia matkavakuutuksia, paikallisoppaan/kuljettajan tippejä. 

 • Majoitus yhden hengen huoneessa lisähintaan.


Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 15.11.2014 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Lopulliseen hintaan voivat vaikuttaa tariffien ja valuuttakurssien muutokset. 


Tepa Rocklin, Matkanjohtaja

Etelä-Afrikan spesialisti

Tepa on työskennellyt 10 vuotta ammatillisesti Etelä-Afrikan parissa pääasiallisesti matkailuun ja kaupallisiin asioihin liittyvissä tehtävissä. Vuonna 2014 South African Tourism myönsi Tepalle Certified South African Specialist -tutkinnon. Hän on kiertänyt ympäri eteläistä Afrikkaa etsien uusia kiinnostavia kohteita ja mahdollisuuksia kokea jotain ainutlaatuista. Eniten sydäntä lähellä on luonto ja eläimet, joten Tepan saattaa bongata Krugerista kameran kanssa.

tepa.rocklin@lime.fi