Kapkaupunki ja Viktorian putoukset - 23 päivää 

Seikkailumatka maastokuorma-autolla eli Overland Truckilla, mukana englanninkielinen opas. Telttamajoitus, lisämaksusta majoitus myös kolmen tai neljän tähden lodgessa. Hintaan sisältyy kaikki ateriat ja alkoholittomat juomat.

Päivä 1: Lähtö Suomesta

Päivä 2: Kapkaupunki

Saapuminen Kapkaupunkiin, päivän ajan omaa ohjelmaa. Tekemistä löytyy todella paljon, käy vaikka Robben Islandilla, pistäydy Clifton Beachilla tai piipahda kauniilla Waterfrontilla. Majoitus Saasveld Lodgessa.

Päivä 3: Kap Kaupunki – Cederberg

Kun kaikki matkatavarat on kerätty ja kuormattu bussin kyytiin, matka alkaa kohti pohjoista ja Cederbergin aluetta. Cederbergin vuoristo on 100 km pitkä, ja sen korkein kohta Sneeuberg on 2028 m korkea. Vuori on vuosituhansien aikana värjääntynyt rautaoksidilla, ja eroosio on kuluttanut sen nykyiseen kummalliseen muotoonsa. Matkan varrella näet myös kauniita setripuita, jotka elävät 1000 - 1500 metrin korkeudessa. Tutustut San-heimon elämään ja historiaan paikallisen heimo-oppaan johdolla Kwattussa, jossa on myös majoitus. 

www.khwattu.org

Päivä 4: Namaqualand - Gariep River

Tänään matka jatkuu Gariep Riverin varrelle. Tämä 1 200 km pitkä joki on rajajoki Namibian ja Etelä-Afrikan välillä. Alueelta on tehty suuria kuparilöytöjä, ja 1800-luvulla alue oli myös kultakuumeen keskus. Yöpyminen tähtien alla, nuotion ympärille leiriytyen. Camping-majoitus.

Päivä 5: Gariep River - Fish River Canyon

Aamulla voit halutessasi meloa kanootilla joella, ennen kuin matka jatkuu eteenpäin yli Namibian rajan. Ne jotka haluavat mieluummin pysyä maissa, voivat rentoutua rannalla. Rajan ylityksen jälkeen suunta on kohti pohjoista ja maailman toiseksi suurinta kanjonia, Fish River Canyonia. Kanjoni on 650 km pitkä ja noin 550 m syvä. Sen pohjalla kulkee joenuoma, jossa vesi virtaa vain sadekaudella. Kanjoni on syntynyt osittain veden uurtamana, osittain maankuoren liikkeiden takia. Teemme pienen vaelluksen kanjonin reunaa pitkin ennen päivällistä leirissä. Camping-majoitus.

Päivä 6: Namibin autiomaa - Naukluftin kansallispuisto

Fish River Canyonilta matka jatkuu kohti pohjoista Namibin autiomaata ja Naukluftin kansallispuistoa. Saapuminen iltapäivällä perille Sesriem Canyonille, joka on Tsauchab-joen tasankoon uurtama kapea, mutta syvä kuilu. Namibian pinnanmuodostumista keskeisimpiä on pohjois-eteläsuuntainen, 1 000–2 000 metriä korkea keskusylänkö, jonka rannikonpuoleisella kaistaleella avautuu maailman vanhimpiin kuuluva Namibian autiomaa. Alueen ankarista olosuhteista huolimatta aavikon eläimistö on yllättävän monipuolinen. Camping-majoitus.

Päivä 7: Sossusvlei-dyynit

Heräät aikaisin aamulla, jotta ehdit nähdä auringonnousun ylhäällä hiekkadyynillä. Värit ja varjot muuttuvat, kun aurinko kohoaa. Ensin on okra, sitten keltainen. Tuolla häivähtää valkoista, ruskeaa, vihreää - jopa sinistä. Aamiaisen jälkeen on aavikkoasiantuntijan tapaaminen, joka kertoo, kuinka aavikon ekosysteemi toimii dyynialueella. Camping-majoitus.

Päivät 8-9: Swakopmund

Bussi ohittaa suuria kivilohkareita matkalla kohti Namibian Atlantin puoleista rannikkoa. Päämäärä on Swakopmund, joka on värikäs rannikkokaupunki. Se on saanut vaikutteita Saksan siirtomaa-ajalta, ja sen huomaa heti kaupungin arkkitehtuurista. Tänne muuttaneet namibialaiset elävät rauhallista ja rentouttavaa elämää, mutta kaupunki on tunnettu myös laajasta seikkailuaktiviteettitarjonnastaan, mm. hiekkalautailusta, mönkijäretkistä aavikolla, laskuvarjohypyistä sekä syvänmeren kalastuksesta. Swakopmundia ympäröi pohjoisesta, idästä ja etelästä Namibian autiomaa. Lännessä on Atlantin-valtameri. Koska ilmasto on todella kuiva, vuotuinen sademäärä on vain noin 15 mm. Retkeilymajamajoitus.

Päivä 10: Spitzkoppe

Jätät kaikki arkipäivän huolet taakse, kun matka jatkuu eteenpäin kohti mystistä Spitzkoppen vuorta. Vuoret kohoavat yllättäen keskeltä karua tasankoa. Jyrkät kullankeltaiset seinät houkuttelevat erityisesti kalliokiipeilijöitä. Alueelta löytyy myös mielenkiintoisia patikointireittejä, mm. Bushman Paradise, jonka varrelta löydät ikivanhoja kalliomaalauksia. Yöpyminen on luonnon rauhassa, leirinuotion katveessa, luontoa kuunnellen ja aistien. Camping-majoitus.

Päivä 11: Himba-heimo

Matka jatkuu kohti Kamanjabaa. Täällä tapaat Himba-kansan, joka elää edelleen vahvasti perinteen mukaan. He eivät ole antaneet länsimaisten elämäntapojen muuttaa itseään, joten perinteinen kulttuuri ja tavat ovat säilyneet näihin päiviin saakka. Himbat eivät yleensä ole tietoisia nykyajan ilmiöistä kuten rahasta, ja osaavat vain harvoin lukea tai laskea. Naiset valmistavat omat kauneusvoiteensa sekoittamalla vuohenmaitoa ja okraa suojautuakseen auringon polttavalta säteilyltä. Tämä sekoitus on syynä Himba-kansalle ominaiseen ihon punaiseen sävyyn. Jopa hiukset käsitellään tällä erikoisvoiteella. Himbat kasvattavat pääasiassa nautoja ja vuohia. Päivävierailun aikana koet Himbojen vieraanvaraisuuden ja yhteenkuuluvaisuuden tunteen oppiessasi hieman heidän elintapojaan. Camping-majoitus.

Päivät 12-13: Etoshan kansallispuisto

Etoshan kansallispuisto tarjoaa yhden Afrikan mahtavimmista safarikokemuksista. Täällä voit osallistua eri safariajeluille. Eläinten valokuvausmahdollisuudet ovat todella upeat runsaasta eläimistöstä johtuen. Näet leijonia, elefantteja, leopardeja, sarvikuonoja, antilooppeja, seeproja, kirahveja, gnu-antilooppeja ja vaikka mitä muuta. Camping-majoitus.

Päivä 14: Windhoek

Aamun varhaisen safarin jälkeen matka jatkuu kohti Namibian keskiosia ja pääkaupunki Windhoekia. Perillä on vuorossa pieni kaupunkikierros. Saksan Keisarikunnan siirtomaa-aika on jättänyt selvän jälkensä kaupungin arkkitehtuuriin ja ruokakulttuuriin. Kaupungin tunnus, Christuskirchen-kirkko, kutsuu sinut vierailulle olemuksellaan. Toki myös ostosmahdollisuudet ovat monipuoliset. Retkeilymajamajoitus.

Päivä 15: Ghanzi, Botswana

Matka jatkuu kauniin maiseman halki kohti Buiteposta, jossa on rajan ylitys Botswanan puolelle. Ghanzin kaupungissa sinua odottaa perinnetanssiryhmä, jonka esityksestä nautitaan illan tummansinisessä kajossa. Camping-majoitus.

Päivä 16: Maun

Jälleen aikainen aamulähtö! Matka jatkuu Ghanzista kohti Maun pientä kaupunkia, joka on Okavangon suiston äärellä. Yövyt Maun’ssa ja koet kahden päivän seikkailun Okavangon suistossa! Camping-majoitus.

Päivät 17-18: Okavangon suisto

Okavangon suisto eli Okavangon suoalue on Okavango-joen loppupää. Sen pinta-ala on yli 17 000 neliökilometriä, ja se on maailman suurin sisämaan suistoalue. Okavango on siitä harvinainen joki, että se ei laske mereen, vaan sen vesi leviää suistoalueelle ja haihtuu. Alue on veden ja maan mosaiikkia, jossa on laajoja papyrus-kaislan peittämiä alueita, joiden välissä on kapeita vesiväyliä. Okavangon suisto sijaitsee Kalaharin autiomaan laidalla. Sen nisäkkäistä yleisin on likiantilooppi. Alueella esiintyy myös virtahepoja, norsuja, kirahveja, puhveleita ja muita suuria nisäkkäitä. Sinulla on mahdollisuus tehdä jalkaisin lyhyitä tutkimusretkiä. Käytettävissäsi on myös perinnevene Mokoro, puukanootti. Jokaisessa Mokorossa on paikallinen opas, joka auttaa kanootin ohjaamisessa suiston sokkeloissa. Eläimet maastoutuvat taitavasti, joten niiden bongaamisessa kannattaa olla tarkkana. Kanootti lipuu korkeiden järviruokojen muodostamissa kanaaleissa runsaan linnuston ympäröimänä. Myös krokotiilit ja virtahevot ovat lähistöllä koko ajan. Tämä Mokoro-kanoottiseikkailu on varmasti yksi matkan kohokohdista. Camping-majoitus.

Päivä 19: Gweta

Jätämme suistoalueen taaksemme ja matkaamme kohti Gwetaa. Tällä majoitutaan Baobab-puupuiston vieressä (apinanleipäpuu). Voit tehdä lyhyitä omatoimisia kävelyretkiä ja tutkia puita lähemmin. Aivan vieressä sijaitsee myös Makgadikgadi Pans -kansallispuisto: ikivanhaa, kuivunutta järven pohjaa, joka on muuttunut aikojen kuluessa suola-aavikoksi. Puisto on melkein Sveitsin kokoinen! Täällä voit myös osallistua opastetuille retkille. Camping-majoitus.

Päivä 20: Choben kansallispuisto

Saavuttuamme perille Kasaneen istahdamme Chobe-joen rantapenkereelle. Iltapäivän omistamme jokisafarille. Nousemme safariveneeseen ja lähdemme tutkimaan jokea, joka reunustaa Choben kansallispuistoa. Puiston läheisyydessä näemme suuria elefanttilaumoja. Elefantit ovat tulleet joelle juomaan, pesulle ja virkistäytymään. Jotkut elefanteista jopa yrittävät uida joen ylitse syömään tuoretta ruohoa. On hauskaa seurata elefantteja uimassa kärsä vedenpintaa viistäen. Vesipuhvelit ja virtahevot nauttivat myös viileästä jokivedestä. Virtahevot nousevat välillä rannalle ruohoa syömään. Saatat nähdä jopa isoja kissaeläimiä vedenrajassa juomassa ja vilvoittamassa. Puistossa on edustettuina neljä erillistä biotooppia: Serondelan rehevä alue Chobejoen varrella, Savutin suo, Linyantin suot puiston luoteisosassa ja niiden väliin jäävä kuiva, kuuma takamaa. Camping-majoitus.

Päivä 21: Victorian putoukset, Zimbabwe

Victorian putouksille saavuttuasi sinulla on aamu aikaa muille aktiviteeteille, ennen kuin suuntaat mahtaville Victorian putouksille. Koet ja tunnet, miten Sambesi-joen suuret vesimassat virtaavat alas putouksen pohjalle. Alkuperäisväestö kutsuu niitä nimellä "Mosi-oa-Tunya" eli "jylisevä savu". Putousten alkuperäinen nimi on erittäin osuva. Kaksi kertaa Suomen pituinen Sambesi-joki laskee laiskimmillaankin alas puolisen miljoonaa vesikuutiota minuutissa. Kun joki tulvii maalis-toukokuussa, vettä virtaa putouksista alas kymmenen kertaa enemmän. Mahtava jylinä kuuluu jo kauas. Huimimmillaan vesisumu kohoaa reilusti yli kilometrin korkeuteen. Höyrypatsas näkyy kuivimpaankin aikaan kilometrien päähän, katsoi putouksia sitten Sambiasta tai Zimbabwen puolelta. Hostellimajoitus.

Päivä 22: Victorian Putokset

Tänään matka päättyy putouksen kohinaan. Vapaa-aikaa on iltapäivään saakka, jonka jälkeen on paluulento Johannesburgin kautta Eurooppaan, ja sieltä edelleen Suomeen.

Päivä 23: Paluu Suomeen

 

Peruspaketti
alkaen 3400,00 €

Hinta sisältää:

 • Lennot Helsinki - Kapkaupunki

 • Lento Viktorian putoukset - Johannesburg

 • Lennot Johannesburg - Helsinki

 • 1 yön majoitus Kapkaupungissa

 • 1 yön majoitus Cederberg

 • 1 yön majoitus Orange, Gariep River

 • 1 yön majoitus Fish River Canyon

 • 2 yön majoitus Namibia, Naukluftin kansallispuisto

 • 2 yön majoitus Swakopmund

 • 1 yön majoitus Spitzkoppe

 • 1 yön majoitus Kamanjab

 • 2 yön majoitus Etoshan kansallispuisto

 • 1 yön majoitus Windhoek

 • 1 yön majoitus Botswana Ghanzi

 • 3 yön majoitus Okavangondelta, Maun

 • 1 yön majoitus Gweta

 • 1 yön majoitus Choben kansallispuisto

 • 1 yön majoitus Zimbabwe, Viktorian putous

 • Kaikki aamiaiset

 • 18 lounasta

 • 16 päivällistä

 • Majoitus joko kahden hengen teltassa tai kahden hengen lodgessa

Hintaan ei sisälly:

 • Zimbabwen viisumimaksu

 • Kun majoitusmuoto on telttamajoitus, lisähinta on 350,00€/henkilö ja Lodge-majoituksessa 900,00€/henkilö


Tee alustava matkavaraus (sitoumuksetta):