Sukellusmatka KwaZulu-Natalin maakuntaan Zulumaan rannikolle  

Tämä jännittävä matka alkaa KwaZulu-Natalin maakunnasta, Zulumaan rannikolta, joksi KwaZulu-Natalin rannikkoa myös kutsutaan. Maakunta on tunnettu rikkaasta luonnostaan ja vahvasta perinnekulttuuristaan. Saavut kodikkaaseen pikkukaupunkiin nimeltään St. Lucia, joka sijaitsee keskellä luonnonsuojelualuetta. Kaupunki tunnetaan virtahevoista, jotka joskus käyvät iltakävelyllä kaupungin kaduilla! 

Sodwana Bay – Etelä-Afrikan parhaita sukelluskohteita ja “Big Five”

Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsee Sodwana Bay, jota pidetään yhtenä Etelä-Afrikan parhaista sukelluskohteista. Alueella on useita tutkimisen arvoisia koralliriuttoja. Sodwana Baystä matka jatkuu Hluhluwen safaripuistoon, joka on Etelä-Afrikan vanhin luonnonsuojelualue. Puisto on runsas eläimistöltään, löydät täältä kaikki ”Big Five”-eläimet! 

Umkomaas – koralliriuttoja, hylkyjä ja haihäkkisukellusta

Umkomaas on pieni rannikkokaupunki, jossa sijaitsevat Aliwal Shoal -niminen koralliriutta sekä kaksi mielenkiintoista etsimisen ja tutkimisen arvoista hylkyä. Täältä matka jatkuu Kapkaupunkiin, jossa voit rauhassa tutustua kaupungin sykkeeseen.  Sukelluspäivä vietetään Gaansbaain alueella, joka on tunnettu valkohaistaan. Sukellusmuotona on haihäkkisukellus, eli näet nämä upeat hait todella läheltä!

Ohjelma:

Päivä 1: Lähtö Suomesta 

Päivä 2: St. Lucia

Saavut Durbaniin ja noudat vuokra-autosi lentokentän vuokrauspisteestä. Ajat rannikkoa pitkin kuuluisaan iSimangaliso Wetland Parkiin, puistoon joka tunnetaan myös nimeltään St. Lucia Wetland National Park. Alue on Unescon suojelema. Puiston luonto tarjoaa upeita kokemuksia ja nähtävyyksiä kaikille, sekä maalla että merellä. Majoitut St. Lucia pikkukaupunkiin, joka sijaitsee puistossa.

Majoitus: Annas B&B****

Päivät 3-4: St. Lucia

Sinulla on nyt muutama päivä aikaa tutustua paikkoihin ja rentoutua. Tekemistä on vaikka kuinka paljon. Voit mennä jokiristeilylle katsomaan virtahepoja ja krokotiileja sekä ihailla alueen runsasta linnustoa. Vuodenajasta riippuen rannikolla voi nähdä myös ryhävalaita, delfiinejä ja merikilpikonnia. Upeat rannat kutsuvat auringonottoon. Myös puiston erilaiset safarit ovat suosittuja. 

Majoitus: Annas B&B****

Päivät 5-7: Sodwana Bay

Muutaman rentouttavan ja aurinkoisen päivän jälkeen on aika jatkaa matkaa pohjoiseen Sodwana Bayn alueelle. Alue tunnetaan yhtenä Etelä-Afrikan parhaista sukelluskohteista. Sodwanan ulkopuolella on useita koralliriuttoja, jotka on nimetty sen mukaan, miten kaukana ne sijaitsevat rannikolta: 3 mile reef, 5 mile reef jne. Veden syvyys on keskimäärin 12 – 18 metriä, mutta välillä on myös syvempiä kohtia. Näkyvyys on yleensä noin 12 metriä, mutta talvella se voi olla jopa 40 metriä. Täällä tehtävät viisi sukellusta sisältyvät matkan hintaan, muista kuitenkin huomioida säävaraus.

Majoitus: Coral Divers Resort

Päivä 8: Hluhluwe-Umfolozi

Etelä-Afrikan matka ei ole täydellinen ilman safaria. Hluhluwe-Umfolozi on Etelä-Afrikan vanhin eläinpuisto ja alueella on todella rikas eläimistö. Puistosta löytyvät kaikki ”Big Five” -eläimet. Hluhluwe-Umfolozi on erikoistunut sarvikuonojen suojeluun.  Tästä syystä puistossa on erittäin hyvät mahdollisuudet nähdä sekä pensasarvikuono (suippohuulisarvikuono) että isosarvikuono (leveähuulisarvikuono). Täällä suosittelemme opastettua safaria, sillä näin saat eniten irti upeasta kokemuksesta.

Majoitus: Hilltop 

Päivä 9: Hluhluwe-Umfolozi

Myös tämä päivä on pyhitetty safarille, mutta lisäksi voit rauhassa ajella omalla autolla puiston teillä ja etsiä eri eläimiä. Majoitusalueella voit rentoutua altaalla kylmien juomien parissa ja herkutella ravintolan maistuvia antimia. Varo rohkeita apinoita, ne varastat herkut pöydästä ennen kuin huomaatkaan!

Majoitus: Hilltop

Päivät 10-12: Umkomaas

Safariseikkailun jälkeen on aika jatkaa matkaa etelään Durbanin ohi rannikolle Umkomaasin pikkukaupunkiin. Täällä suurin nähtävyys on Aliwal Shoal: riutta, joka on noin 5 km päässä rannikolta. Alueella on myös kaksi hylkyä, jotka ovat erittäin suosittuja sukeltajien keskuudessa. Kalalajit ovat sekä trooppisia että subtrooppisia, ja sinulla on myös hyvät mahdollisuudet nähdä tiikerihai. Majoitus sukelluskeskuksen vierastalossa.

Majoitus: Aliwal Dive Lodge

Päivä 13: Kapkaupunki

Tänään matkasi jatkuu lentäen eteenpäin kohti kaunista Kapkaupunkia. Noudat vuokra-autosi lentokentältä, halutessasi järjestämme myös bussikuljetuksen hotellille.  Majoitut Saasveld Lodgessa, joka sijaitsee kaupungin keskustassa.

Majoitus: Saasveld Lodge

Päivä 14: Kapkaupunki ja Gaansbaain Shark Alley: valmistu Ison Valkoisen kohtaamiseen

Vaikka Kapkaupungilla on paljon tarjottavaa ja nähtävää, sukeltajat tulevat tänne ennen kaikkea Gaansbaainin ja Shark Alleyn takia. Kohteet sijaitsevat kahden tunnin ajomatkan päässä itään Kapkaupungista. Gaansbaainissa on erittäin hyvät mahdollisuudet nähdä ISO VALKOINEN eli valkohai lähietäisyydeltä. Koko päivän haihäkkisukellus hairikkailla vesillä on todellinen elämys. Sinut noudetaan aikaisin aamulla hotellilta sukelluskeskukseen, jossa nautit ensin maittavan aamiaisen. Sen jälkeen saat perusteellisen sukellusinfon päivän toiminnoista. On aika hypätä veneeseen ja suunnata kohti Shark Alleytä! Perillä siirrytään haihäkkiin ja pidetään mielessä aamun opetukset. Monet hait uivat todella lähellä häkkiä. Jos retkellä on mukana useita osallistujia, tehdään myös useita sukelluksia, jotta kaikki pääsevät kokemaan hait. Tällä sukelluksella ei vaadita osallistujilta sukelluskorttia. Sukelluksen jälkeen on aika palata maihin lounaalle ja vertaamaan päivän kokemuksia muiden osallistujien kanssa. Paluu takaisin Kapkaupunkiin ja hotellille noin kello 18.00.

Majoitus: Saasveld Lodge

Päivä 15: Kapkaupunki

Tänään sinulla on koko päivä aikaa tutustua Kapkaupunkiin, sen nähtävyyksiin ja herkkuihin sekä tehdä ostoksia. Mahdollisuuksia on todella paljon. Autamme ja opastamme mielellämme sinua eri vaihtoehtojen ja retkien valinnassa.

Majoitus: Saasveld Lodge

Päivä 16: Kotimatka

Tänään on aika palata kotiin. Useimmat lennot Eurooppaan lähtevät vasta iltapäivällä, joten lentokentälle lähtöä ei tarvitse kiirehtiä.

Päivä 17: Saapuminen Suomeen

 

Hinta alkaen 3100,00€

Hinta sisältää:

 • Lento Helsinki – Durban

 • Lento Durban – Kapkaupunki

 • Lento Kapkaupunki – Helsinki

 • 3 yötä aamiaisineen St. Luciassa

 • 3 yötä aamiaisineen ja päivällinen Sodwana Bayssa

 • 2 yötä aamiaisineen Hluhluwe Game Reservessä

 • 3 yötä aamiaisineen Umkomaasissa

 • 3 yötä aamiaisineen Kapkaupungissa

 • 5 sukellusta Sodwana Bayn alueella

 • 2 sukellusta Umkomaasin alueella

 • 1 valkohaihäkkisukellus Gaansbaain alueella sisältäen edestakaisen kuljetuksen sukellukselle

Hinta ei sisällä:

 • Vuokra-autoa, hinta mallin ja vuokrapäivien mukaan


Tee alustava matkavaraus (sitoumuksetta):